AMOLED beégés javítás részletes útmutatással

AMOLED beégés javítás útmutató

Az Amoled kijelzők képe tűéles, fényerejük roppant erős, mégis sokkal energiatakarékosabbak az LCD kijelzőknél. Nem csoda, hogy rendkívül népszerűek és előszeretettel alkalmazzák őket a telefongyártók. Az előnyeik mellett sajnos van egy elég sokakat érintő hátrányuk is, az úgynevezett Amoled beégés.

Az Amoled kijelzők abban különböznek a normál LCD-ktől, hogy minden egyes pixelük saját világítással rendelkezik, nem csak egy központi háttérvilágításuk van. Ez energiatakarékossági szempontból azt jelenti, hogy elég azokat a pixeleket megvilágítani, amelyek éppen használatban vannak. Ugyanakkor hibalehetőségeket is rejt magában, mert ezek az önálló pixelek könnyedén homályossá válhatnak, vagy beragadhatnak, főleg azokon a részeken, ahol a kijelzett kép ritkán változik, mondhatni statikus, mint például az android értesítési sávja. Ezeket a beragadt, homályos pixeleket szokták Amoled beégésnek nevezni. A jó hír, hogy létezik megoldás, amellyel az amoled beégés javítás házilag is megoldható. Az alábbiakban részletes útmutatást nyújtunk hozzá.

Fontos a megelőzés, így abban az esetben is javasoljuk az alábbi eljárás használatát rendszeres időközönként, ha a még nem szenvedünk a beégett pixelektől.

Ez is érdekelhet: Rosszul alszol? Az Android éjszakai üzemmód segíthet!

Amoled beégés javítás lépésről lépésre

Amoled beégés javítás útmutató

A megoldási eljárás roppant egyszerű, a telefonunk teljes kijelzőjén az egyes alapszíneket jeleníti meg az alkalmazás folyamatos rotálással. Ezzel állítja vissza a beégett pixeleket a normál, helyes működésükbe. Az eljárás nem újkeletű, valójában korábban a CRT monitorokon a képernyővédők pontosan így működtek, ha a képernyőn túl sokáig ugyan az a kép volt változatlanul megjelenítve, akkor egy animáció segítségével aktiválták a pixeleket, így védekezve a beégés ellen.

Screen burn-in javító alkalmazás letöltése

  • Nyissuk meg a Play Áruházat és töltsük le a OLED Tools alkalmazást.
  • A telepítés befejezését az értesítési sávban üzenet jelzi. Nyissuk meg a programot.
  • Az applikáció felülete roppant egyszerű, a javítás indításához mindössze a BURN-IN reduce gombot kell megérintenünk.

Related posts

7 tipp a Samsung kamera hiba javítására

Nem tölt a telefon? Mutatunk 8 javítási tippet, ami segíthet!

Nem működik a mobilnet? Mutatjuk hogyan javíthatjuk meg!