Viber Wink – minden, amit tudnod érdemes!

Szerző: drDROID

A Wink a Viber legújabb funkciója, amely segítségével fotókat, vagy rövid videókat (maximum 10 másodperc) készíthetünk és küldhetünk ismerőseinknek.

Az elkészült képeket, videókat lehetőségünk van különböző filterekkel felturbózni, majd azt is meghatározhatjuk, hogy az üzenet a megnyitást követő hányadik másodpercben (1, 3, 7, vagy akár 10 másodperc) kerüljön törlésre. Az ismerőseink által a megnyitás pillanatától a beállított időtartamig van lehetőség a képek, videók megtekintésére, mert ezt követően automatikusan törlésre kerülnek. Természetesen küldhetünk üzeneteket időkorlát nélkül is. A Viber valószínűleg ezzel a szolgáltatásával kíván a Snapchat-nek konkurenciát állítani.

Figyelem! Bár a Wink képek, videók automatikusan törlődnek, ha beállítjuk ezt a lehetőséget, ez nem jelenti azt, hogy a címzett ne készíthetne képernyőmentést a küldött üzeneteinkről! A képernyőmentés készítéséről nem fogunk értesülni, így Wink üzenetben se küldjük olyan képeket, videókat, amelyeket nem szeretnénk másol viszontlátni!

Ez is érdekelhet: Viber játékok letöltése részletes útmutató

Viber Wink letöltése lépésről lépésre

Viber Wink letöltése

Viber Wink letöltése

  • Nyissuk meg a Viber Wink adatlapját a Google Play Áruházban, majd érintsük meg a Telepítés gombot.
  • Engedélyezzük az alkalmazásnak, hogy használhassa a telefonunk kameráját, mikrofonját és kezelhesse az elkészült alkotásainkat az Elfogadom gomb segítségével.
  • A letöltés és a telepítés innen automatikusan megtörténik.

Ez is érdekelhet: Viber matricák letöltése ingyen lépésről lépésre

Wink készítése

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd válasszuk ki valamelyik partnerünket a csevegés megkezdéséhez.
  • A üzenetmező mellett érintsük meg a + ikont, majd válasszuk a Send a Wink gombot.
  • Itt kiválaszthatjuk, hogy képet, vagy videót szeretnénk készíteni.
  • A Wink megnyitását követően szükség esetén érintsük meg a Forgatás ikont a telefonunk kamerái közötti váltáshoz. (Normál fotó, vagy selfie)
  • Érintsük meg röviden a Fotó készítése gombot a kijelző alsó sávjában, vagy videó készítéséhez hosszan.
  • Válaszuk a Küldés gombot.
Viber Wink készítése

Viber Wink készítése

Filterek aktiválása

  • A képek, videók elkészítése után lapozgassunk jobb, balra és válasszuk ki a legszimpatikusabb filtert, majd válasszuk a Mentés gombot.

Mi történik miután elküldtem a Viber Wink üzenetet?

Miután az ismerősünk megtekintette a Wink képet, videót a fájl törlésre kerül, így a későbbiekben nincs lehetőség ismételt megtekintésre. A Wink üzeneten Expired (lejárt) felirat fog látszódni. A küldött képek, videók megtekintésére 2 hét áll az ismerőseink rendelkezésére, ezt követően a Viber szerveréről törlésre kerül függetlenül attól, hogy megtekintették-e.

Ezek is érdekelhetnek: