Viber titkos csevegés, minden, amit tudni érdemes!

Szerző: drDROID

A Viber titkos csevegés egy magasabb szintre emeli a csevegéseink biztonságát azzal, hogy lehetőséget nyújt önmegsemmisítő üzenetek küldésére, amelyek élettartamát mi határozhatjuk meg.

Mi a különbség a Viber titkos csevegés és a rejtett csevegés között?

A titkos csevegés során az elküldött üzeneteink egy meghatározott időtartam után automatikusan törlésre kerülnek, míg a rejtett csevegés üzenetei eltűnnek a normál csevegési listánkból, de az üzeneteinkhez bármikor hozzáférhetünk a megadott PIN kódunk segítségével.

Képernyőfotó készítése

  • Android: amennyiben az üzeneteket fogadó fél Android operációs rendszerű telefont használ, nem fog tudni képernyőfotó készíteni.
  • iPhone: amennyiben az üzeneteket fogadó fél iPhone telefont használ, képes lesz képernyőfotót készíteni, de a küldő fél erről értesítést fog kapni.

Ez is érdekelhet: Viber rejtett csevegés részletes útmutató

Viber titkos csevegés használata

A Viber legfrissebb verziójában már csak normál csevegést indíthatunk, amelyet lehetőségünk van titkosítottra váltani. Lentebb mutatjuk hogyan!


A Viber korábbi verzióinál:

Viber titkos csevegés

Viber titkos csevegés kezdeményezése

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazásban a Csevegések fület.
  • Érintsük meg a jobb alsó sarokban a Csevegés indítása ikont (+).
  • A felugró ablakban válasszuk az Új titkos csevegés lehetőséget.
  • Válasszuk ki a Névjegyek közül, hogy mely partnerünkkel szeretnénk titkos csevegést folytatni. Több partnerünkkel is folytathatunk egyszerre csoportos titkos csevegést, ehhez nincs más dolgunk, mint több névjegyet is kiválasztani.
  • A Névjegyek kiválasztása után érintsük meg a pipa ikont a jobb felső sarokban.

Időzítő beállítása

Az időzítő segítésével meghatározhatjuk mennyi idő után kerüljön automatikus törlésre az üzenetünk. Az időzítő akkor indul, ha a címzett megnyitja az üzenetünket.

Titkos csevegés időzítő

Titkos csevegés időzítő

  • Érintsük meg az időzítő ikonját. (óra)
  • Válasszuk ki a kívánt időtartamot.
  • Küldjük el az üzenetünket.
  • Az üzenet automatikusan törlésre kerül, a fogadó fél által történő megnyitást követően a meghatározott időtartam után.

Normál csevegés váltása titkosra

Normál csevegésben is van lehetőségünk titkosat kezdeményezni. Ebben az esetben a folyamatban lévő normál csevegés is nyitva marad, de megnyílik egy titkos is.

  • Nyissunk meg egy folyamatban lévő csevegést.
  • Érintsük meg a jobb felső sarokban a menü ikont.
  • A lenyíló menüben válasszuk a Titkos csevegés megnyitása menüpontot.
  • Adjunk meg egy biztonsági PIN kódot a csevegéshez.
  • Állítsuk be az időzítőt és küldjük el az üzenetünket.

Viber titkos csevegés törlése

A Viberben a titkos csevegést épp úgy van lehetőségünk törölni, mint a normál csevegéseinket.

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazásban a Csevegések fület.
  • Érintsük meg hosszan a törölni kívánt csevegés sorát.
  • A felugró menüben érintsük meg a Csevegés törlése lehetőséget.

Ezek is érdekelhetnek: