Viber névjegy törlése, szinkronizálása és megosztása útmutató – Frissítve

Szerző: drDROID

A Viber alkalmazásnak nincsen egy minden felhasználó által elérhető felhasználói fiók adatbázisa, ahol esetleg kereshetnénk, vagy új ismerősöket gyűjthetnénk, így a Viber az ismerőseinket a telefonunk névjegyeinek szinkronizálása által ismeri meg. Mihelyst a szinkronizálás befejeződött, a Viber névjegyeinket éppúgy tudjuk kezelni, mint a normál névjegyeinket, vagyis lehetőségünk van törölni, módosítani vagy akár megosztani is őket.

Ez is érdekelhet:

Viber névjegyek szinkronizálása

A névjegyek szinkronizálása a Viber telepítése során automatikusan meg kell, hogy történjen, azonban ehhez a telepítés során engedélyt kell biztosítanunk az alkalmazásnak, hogy hozzáférhessen a telefonunk névjegyeihez. Értelemszerűen, ha megtagadjuk a hozzáférését, akkor a szinkronizálás nem fog megtörténni. Ilyen esetben tapasztalhatjuk azt, hogy a Viber alkalmazásban nem jelenik meg egyetlen névjegy sem.

Ez is érdekelhet: Android alkalmazás engedélyek beállítása lépésről lépésre

Amennyiben a hozzáférés biztosított, mégsem jelennek meg a névjegyek, próbáljuk meg az alábbiakat.

  • A Viber névjegyek részben érintsük meg az Összes szűrőt. Ekkor minden névjegyünk megjelenik, függetlenül attól, hogy kapcsolódik-e hozzá Viber fiók. Nagyon ritka, de megeshet, hogy egyetlen, a névjegyeink között szereplő ismerősünk sem rendelkezik Viber fiókkal.
  • A kijelzőt húzzuk lefelé egy gyors mozdulattal, ezzel kérve az adatok frissítését.
  • Próbáljuk meg a Viber alkalmazást frissíteni, esetleg a telefonunkat újraindítani.

Viber névjegy törlése

Fontos tudnunk, hogy a törlés során, nem kizárólag a Viber alkalmazásból, hanem az egész telefonunkról eltávolítjuk a névjegyet.


Viber névjegy törlése 2019

Viber névjegy törlése 2019

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd érintsük meg az alsó sávban a Hívások gombot.
  • A névjegyek részben érintsük meg azt a partnert, akit törölni szeretnénk a névjegyeink közül.
  • A partner adatlapján válasszuk a jobb felső sarokban a menü ikont, majd a megjelenő Törlés menüpontot.
  • A felugró ablakban erősítsük meg a törlési szándékunkat.

A Viber korábbi verzióiban:

Viber névjegy törlése

Viber névjegy törlése

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd válasszuk a Névjegyek fület.
  • Érintsük meg a névjegy sorát, amelyet törölni szeretnénk.
  • A kontakt oldalán válasszuk a jobb felső sarokban a menü ikont, majd a lenyíló menüben érintsük meg a Törlés menüpontot.
  • A felugró ablakban erősítsük meg a törlési szándékunkat a Törlés gomb segítségével.

Viber névjegy megosztása

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd érintsük meg az alsó sávban a Hívások gombot.
  • A névjegyek részben érintsük meg azt a partnert, akinek a névjegyét meg szeretnénk osztani valakivel.
  • A partner adatlapján válasszuk a jobb felső sarokban a menü ikont, majd a megjelenő Kontakt megosztása menüpontot.
  • A felugró ablakban válasszuk ki, kivel szeretnénk a névjegyet megosztani.
  • Jóváhagyáshoz használjuk a jobb felső sarokban a pipa ikont.

A Viber korábbi verzióiban:

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazásban a Névjegyek fület.
  • Válasszuk ki a névjegyet, amelyet meg szeretnénk osztani.
  • Érintsük meg a jobb felső sarokban a menü ikont, majd a lenyíló menüben válasszuk a Kontakt megosztása lehetőséget.
  • Nincs más dolgunk, mint kiválasztani, kinek szeretnénk a névjegyet elküldeni.

Ezek is érdekelhetnek: