Viber Linux verzió letöltése és telepítése útmutatással

Szerző: drDROID

A Viber PC verziójának létezik Linux operációs rendszerre szánt verziója is, amelyet szintén ingyen van lehetőségünk letölteni és használni. A Viber számítógépünkön történő használata során az üzeneteink és a partnereink is szinkronizálásra kerülnek, így a Viber minden funkcióját használhatjuk, ráadásul bármikor válthatunk az eszközök között. Például a telefonunkon megkezdett csevegéseket a számítógépünkön is folytathatjuk bármikor.

A Viber használata kizárólag akkor lehetséges, ha a telefonunkon már rendelkezünk az alkalmazással és használjuk is, hiszen az aktiválás során szükséges a telefonos alkalmazással hitelesítenünk a fiókunkat.

Ez is érdekelhet: Viber letöltés ingyen útmutató Android, iOS, Windows

Viber Linux verzió letöltése és telepítése

Az alábbiakban részletes útmutatással nyújtunk segítséget a Viber Linux operációs rendszerekre szánt verziójának letöltéséhez, telepítéséhez és persze az aktiválásához is.

Viber Linux letöltése

Viber Linux letöltése

 • Nyissuk meg a Viber weboldalán a Linux verzió letöltésének aloldalát és válasszuk ki a megfelelő verziót a letöltéshez.
 • A számítógépekre szánt verziót csak akkor tudjuk használni, ha a telefonunkra már telepítettük az alkalmazást és regisztrált is a telefonszámunkat, vagyis saját felhasználói fiókot.
 • Nyissuk meg a letöltött telepítő fájlt, majd válasszuk az Install (Telepítés) gombot.
  Adjuk meg a jelszavunkat és kattintsunk az Authenticate (Azonosítás) gombra.
  A telepítés innen automatikusan lezajlik.
  Kattintsunk duplán az Alkalmazások mappában a Viber ikonra a program indításához.
Viber linux aktiválása

Viber linux aktiválása

Ez is érdekelhet: Viber matricák letöltése ingyen lépésről lépésre

 • A Viber első kérdése, hogy van-e mobiltelefonunk, amelyen már használjuk az alkalmazást. A számítógépekre szánt verzió használatára csak akkor van lehetőség, ha korábban már használtuk az alkalmazást a telefonunkon, így ha még nem tettük volna meg, telepítsük a Vibert a telefonunkra, majd válasszuk az Igen gombot.
 • Adjuk meg a telefonszámunkat, majd kattintsunk a Folytatás gombra. Természetesen azt a telefonszámot kell megadnunk, amelyre a Vibert regisztráltuk a telefonunkon.
 • Ekkor meg fog jelenni egy QR kód, amelyet a telefonunkkal be kell olvasnunk.
 • A kód beolvasását a Viber automatikusan megnyitja, csak a képernyőre kell irányítanunk a telefonunk kameráját.

Ezek is érdekelhetnek: