Viber helymeghatározás részletes útmutató

Szerző: drDROID

A Viber csevegéseinkben nem csupán szöveges üzenetek, hanem a legkülönbözőbb multimédiás tartalmak megosztására is van lehetőségünk. Az egyik ilyen funkció a Viber helymeghatározás, amely segítségével egy pillanat alatt az ismerőseink tudtára hozhatjuk az aktuális tartózkodási helyünket.

Viber helymeghatározás pontossága: A helyzetünk meghatározásához a Viber a telefonunk WPS (Wifi helymeghatározó rendszer) és GPS rendszerét is használja a minél pontosabb eredményhez. Amennyiben ezek közül csak az egyik áll rendelkezésünkre, akkor előfordulhatnak pontatlanságok, de ezeket manuálisan van lehetőségük pontosítani az üzenet küldése előtt.

Ez is érdekelhet: Mit jelentenek a Viber elérhető és a Viber megtekintve státuszok?

Viber helymeghatározás útmutató

A hely küldésével kapcsolatban a leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy van-e lehetőségünk hamis pozíciót megosztanunk sajátunkként?

Hamis helymeghatározás? A válasz egyértelműen nem. A Viber által meghatározott pozíciót nem tudjuk módosítani, de az esetlegesen hibásan meghatározott hely helyett kiválaszthatunk másikat, de az nem fog úgy megjelenni az üzenetünkben, mint a saját pozíciónk.

Viber helymeghatározás

Viber helymeghatározás

  • Nyissunk meg a Viberben egy csevegést.
  • Érintsük meg a jobb alsó sarokban a küldés gomb mellett, a menü ikont.
  • A felugró menüben válasszuk a Hely küldése menüpontot.
  • Amennyiben a telepítés során nem engedélyeztük, most hozzáférést kell biztosítanunk a Viber számára a helyadatainkhoz.
  • A térképen meg fog jelenni egy kék kör, amely a Viber szerinti helyzetünket jelöli. Ezt nincs lehetőségünk módosítani, de a megosztani kívánt helyet kedvünkre változtathatjuk a térkép segítségével.
  • A megfelelő hely kiválasztása után érintsük meg a jobb felső sarokban a pipa ikont a küldéshez.

Viber alkalmazás engedélyek beállítása

Ha esetleg manuálisan szeretnénk a Viber alkalmazásengedélyeit beállítani, akkor az alábbiak szerint tehetjük meg.

Android alkalmazás engedélyek beállítása

Android alkalmazás engedélyek beállítása

  • Nyissuk meg a telefonunk Beállítások menüpontját, majd válasszuk az Alkalmazáskezelő lehetőséget a lista alján.
  • Válasszuk ki a Viber alkalmazást.
  • Az applikáció adatlapján érintsük meg az Engedélyek sort.
  • Az Alkalmazásengedélyek oldalon a kapcsolók segítségével tudjuk az engedélyeket aktiválni, vagy kikapcsolni. A Viber helymeghatározáshoz a Helyadatok kapcsolónak aktívnak kell lennie.

Ezek is érdekelhetnek: