Snapchat streak útmutató! Minden, amit tudni érdemes!

Szerző: drDROID

Az idősebb korosztály számára megdöbbentő lehet, de a fiatalok között egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy a közösségi alkalmazásokban is megjelenjen, mely ismerőseikkel állnak egymáshoz a legközelebb. A Snapchat fejlesztői többek között ezt a hozzáállást kihasználva próbálják meg rávenni a felhasználóikat, hogy minél többet használják az alkalmazást. A Snapchatet megnyitva egy láng ikont és egy számot látunk az ismerősünk neve mellett? Mutatjuk mit jelent! Az alábbiakban részletesen ismertetjük mi is az a Snapchat streak és mit érdemes tudnunk róla.

Ez is érdekelhet: Viber csoport létrehozása, kezelése útmutató

Snapchat tűz, Snapchat láng
Snapchat tűz, láng

Mit jelent a snapchat tűz ikonja?

Ha egy ismerősünkkel több mint három napon keresztül mindennap küldünk egymásnak legalább egy snap-et, akkor egy három pontos snapchat streaket kapunk jutalmul, amelyet egy láng ikon jelez a csevegés címe mellett.

Fontos, hogy a Snapchat streak-be a szöveges üzenetek nem számítanak bele! Képeket, videókat kell küldenünk!

Mit jelent a láng melletti szám?

A láng melletti szám a streak hosszát jelzi, vagyis azt, hogy hány napon keresztül voltunk folyamatosan aktívak az adott chatben. Például a 10 azt jelenti, hogy 10 napja mindennap snapet váltottunk az ismerősünkkel.

Mit is jelent a snapchat streak magyarul?

A snapchat streak nyersen leegyszerűsítve snapchat szériaként fordítható. A snapchat streak az alkalmazás egyik pontozási rendszere, amely arra épül, hogy 24 órán belül váltunk-e (küldünk és fogadunk) legalább egy snapet (nem sima szöveges üzenetet) egy ismerősünkkel. Az alkalmazás 1 ponttal, vagyis 1 snapchat streak-el jutalmazza, ha 24 órán belül snapet váltunk egy ismerősünkkel. Minden újabb 24 órában kapunk újabb pontot, ha ismét üzenetet váltunk. 3 nap után pedig megjelenik egy apró láng ikon is a 3-as szám mellett, amely jelzi, hogy már három napja folyamatos kommunikációban vagyunk az adott partnerrel.

snapchat homokóra jel
Snapchat homokóra jel

Tudok beállítani figyelmeztetést a snapchat streak elvesztése ellen?

Nincs szükség figyelmeztetés beállítására, ha hamarosan eltelik 24 óra úgy, hogy nem váltottunk a partnerünkkel snapet, akkor egy homokóra ikon jelzi, hogy ideje ezt megtennünk.

Csoportos beszélgetéseknél is gyűjthetünk streak-et?

A csoportos beszélgetések nem számítanak bele a streak gyűjtése, így azt kizárólag egy konkrét partnerrel tudjuk gyűjteni.

Snapchat streak visszaállítása

Előfordulhat, hogy a régóta gondosan gyűjtögetett streak pontjaink egyszer csak eltűnnek. Mondanunk sem kell ez mennyire bosszantó lehet egy hosszú széria után, hiszen kezdhetjük az egészet elölről. Szerencsére lehet, hogy nincs veszve minden, mutatjuk a lehetőségeket!

Hogyan veszhetnek el a streak pontjaink?

Természetesen a legnyilvánvalóbb ok az lehet, hogy 24 órán belül nem történt meg a snap váltás a partnerünkkel. Fontos, hogy nem elég egyikünknek küldeni egy képet, a partnerünknek is válaszolnia kell rá. Vannak azonban esetek, amikor egyikünk sem hibázott, egyszerűen az alkalmazásban lépett fel valamilyen kommunikációs hiba, például hiába írtuk meg az üzenetet, az internetkapcsolat nemmegfelelősége miatt az nem került továbbításra csak később.

Hogyan állíthatjuk vissza a pontokat?

Szerencsére a Snapchat megbecsüli a legaktívabb felhasználóit, így amennyiben önhibánkon kívül veszítettünk egy komoly snap streaket, akkor lehetőségünk van arra, hogy igényeljük annak visszaállítását.

Ehhez arra van szükség, hogy jelezzük a problémát a Snapchat munkatársainak, akik meg fogják vizsgálni az esetet. Fontos, hogy minden esetben kivizsgálásra kerül a bejelentésünk és csak abban az esetben kerül jóváhagyásra, ha valóban nem a feledékenységünk áldozata lett a régóta gyűjtögetett streak.

  • Nyissuk meg a Snapchat support oldalát.
  • Válasszuk a “My Snapstreaks disappeared” lehetőséget, majd töltsük ki a megjelenő kérdőívet.

Ezek is érdekelhetnek: