Érdekel a Facebook Messenger jelek jelentése? Mutatjuk őket!

Szerző: drDROID

Óriási verseny dúl a népszerű csevegőalkalmazások között, így minden fejlesztői csapat teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy létrehozza a tökéletes csevegőalkalmazást. Ez gyakran azt eredményezi, hogy mi, egyszerű felhasználók megdöbbenve szembesülünk az újabb és újabb funkciókkal, amelyek hasznát gyakran nem is értjük.

Ez is érdekelhet: Messenger kijelentkezés? Segítünk! Teljes körű útmutató! (Android, iOS, PC)

Mi a Facebook Messenger jelek jelentése?

Facebook messenger jelek jelentése

Facebook messenger jelek jelentése

A Facebook Messenger egyik ilyen újdonsága, hogy bevezette az üzenetekhez rendelt állapot jeleket, amelyek arra hivatottak, hogy tájékoztassák a felhasználókat, mi történik éppen az üzeneteikkel. Az alábbiakban ezeknek a jeleknek a jelentését igyekszünk ismertetni.

Mit jelent a kék, középen üres karika?

Facebook messenger jel üres karika

Ha egy üzenetünk mellett a kék, középen üres karika jelenik meg, az azt jelenti, hogy az üzenetünk éppen küldés alatt áll. Ekkor még ne zárjuk be az ablakot, ne navigáljunk máshová, hogy biztosak lehessünk benne, hogy az üzenet küldésre került.

Mit jelent az üres kék kör, közepén kék pipával?

Facebook messenger jel üres karika pipával

Az üres kék kör, közepén kék pipával azt jelzi, hogy az üzenetünk sikeresen küldésre került, nyugodtan bezárhatjuk az ablakot, biztosan nem fog elveszni az üzenetünk. Ekkor még nem lehetünk biztosak abban, hogy a címzett fél meg is kapta azt.

Mit jelent a teli kék kör közepén fehér pipával?

Facebook messenger jel teli karika pipával

A teli kék kör fehér pipával már azt jelzi, hogy az üzenet megérkezett a címzett fiókjába, vagyis az alkalmazás megnyitásakor biztosan meg fog számára jelenni. Fontos, hogy ez még nem jelenti azt, hogy az üzenet olvasásra került a címzett által!

Mit jelent a teli piros háromszög, közepén fehér felkiáltójellel?

Facebook messenger jel piros háromszög

A piros háromszög közepén fehér felkiáltójellel abban az esetben jelenhet meg, ha az üzenetünk küldésére nem volt lehetőség hálózati problémák miatt. Ekkor lehetőség szerint várjuk meg, amíg az internetkapcsolatunk ismét helyreáll, mielőtt kilépünk a csevegőablakból, mert előfordulhat, hogy az üzenetünk elveszik.

Honnan tudhatom, hogy az elküldött üzenetem olvasásra került a címzett által?

Messenger olvasott üzenet

Messenger olvasott üzenet

A csevegőablakban a partnerünk profilképének egy kicsinyített verziója mindig amellett az üzenet mellett jelenik meg, amelyet utoljára olvasott. Tehát, ha a kis profilkép melletti üzenet nem az utolsó, akkor vannak olvasatlan üzenetek.

messenger olvasási visszaigazolás

Messenger olvasási visszaigazolás

Az üzeneteket megérintve láthatjuk az időbélyegzőt, hogy mikor küldtük az üzeneteket, valamint olvasott üzenet esetén a jobb alsó sarokban a Látta felirat is megjelenik.

Hogyan tudom elrejteni a csevegésekben, hogy elolvastam egy üzenetet?

A Messengerben nemrégiben megjelent egy funkció, amelynek segítségével olvasatlannak tudunk megjelölni csevegéseket. Ez sajnos sokakat félrevezet, ez nem azt jelenti, hogy a küldő fél nem fogja látni mikor olvastuk el az üzenetét, mindössze magunknak jelölhetjük meg, hogy később még foglalkoznunk kell vele.

Jelenleg a Facebook Messenger alkalmazásban nincs mód arra, hogy a csevegőpartnerünk ne lássa, mikor olvastuk el az üzenetét.

Ezek is érdekelhetnek: