Rosszul alszol? Az Android éjszakai üzemmód segíthet!

Szerző: drDROID

Kutatások kimutatták, hogy a telefonjaink által kibocsátott kékfény rövid hullámhossza összezavarja a biológiai óránkat és az éjjeli mobilozás után nehezebben jön álom a szemünkre. Természetesen a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha mellőznénk a telefonunk használatát éjjel, de a tapasztalataink szerint ez ma már komoly nehézséget jelentene sokak számára.

Szerencsére az android fejlesztői pontosan tudják, hogy a telefonunk használata elengedhetetlen éjjel is :), így a telefonok okozta alvásproblémák ellen megalkották az andrid éjszakai üzemmódot. Az éjszakai üzemmód aktiválásával megváltozik a telefonunk kijelzőjének színhőmérséklete, ezzel redukálva a kibocsátott kékfényt. Ha esetleg régebbi telefonunk van, akkor sincs okunk csüggedni, a Play áruházból is bármikor letölthetünk egy kékfény szűrő alkalmazást.

Ez is érdekelhet: Háttérben futó alkalmazások leállítása android telefonokon

Android éjszakai üzemmód használata

Az android gyári éjszakai üzemmódjának aktiválási módja gyártónkként eltérhet, az azonban bizonyos, hogy a Beállítások menüben a Kijelző beállításai között kell keresnünk. Az alábbiakban egy Samsung telefonnal mutatjuk be a szükséges lépéseket.

A gyárilag telepített android éjszakai üzemmód aktiválása

Android éjszakai üzemmód használata

Android éjszakai üzemmód használata

  • Nyissuk meg a Beállítások menüben a Kijelző menüpontot.
  • A Kékfényszűrő sorban található kapcsoló segítségével azonnal tudjuk aktiválni a funkciót.
  • A Kékfényszűrő menüpontot megnyitva további opciók állnak rendelkezésünkre. Lehetőségünk van az éjjeli üzemmódot ütemezéshez is kötni, így mindennap az általunk beállított időintervallumban, vagy napnyugtától napkeltéig fog automatikusan aktiválódni.
  • Az áttetszőség csúszkát mozgatva tudjuk a szűrés erősségét változtatni.

Kékfényszűrő letöltése a Play Áruházból

Amennyiben nincs az android operációs rendszerünkben éjszakai mód opció, akkor érdemes egy erre a célra fejlesztett alkalmazást letöltenünk a Play Áruházból. A választék szerencsére elég széles, az alábbiakban egy példát ismertetünk.

Kékfényszűrő letöltése android

Kékfényszűrő letöltése a Play Áruházból

  • Nyissuk meg a telefonunkon Play Áruházat.
  • A keresőmezőbe írjuk be a Kékfényszűrő kulcsszót, majd a válasszunk egyet a keresés eredményeként megjelenő alkalmazások közül.
  • Az alkalmazás adatlapján érintsük meg a Telepítés gombot. A letöltés és a telepítés folyamatát követhetjük az alkalmazás adatlapján.
  • A telepítés befejezését értesítés jelzi, ezt követően megkezdhetjük az alkalmazás használatát.

Ezek is érdekelhetnek: