AMOLED beégés javítás részletes útmutatással

Szerző: drDROID

Az Amoled kijelzők képe tűéles, fényerejük roppant erős, mégis sokkal energiatakarékosabbak az LCD kijelzőknél. Nem csoda, hogy rendkívül népszerűek és előszeretettel alkalmazzák őket a telefongyártók. Az előnyeik mellett sajnos van egy elég sokakat érintő hátrányuk is, az úgynevezett Amoled beégés.

Az Amoled kijelzők abban különböznek a normál LCD-ktől, hogy minden egyes pixelük saját világítással rendelkezik, nem csak egy központi háttérvilágításuk van. Ez energiatakarékossági szempontból azt jelenti, hogy elég azokat a pixeleket megvilágítani, amelyek éppen használatban vannak. Ugyanakkor hibalehetőségeket is rejt magában, mert ezek az önálló pixelek könnyedén homályossá válhatnak, vagy beragadhatnak, főleg azokon a részeken, ahol a kijelzett kép ritkán változik, mondhatni statikus, mint például az android értesítési sávja. Ezeket a beragadt, homályos pixeleket szokták Amoled beégésnek nevezni. A jó hír, hogy létezik megoldás, amellyel az amoled beégés javítás házilag is megoldható. Az alábbiakban részletes útmutatást nyújtunk hozzá.

Fontos a megelőzés, így abban az esetben is javasoljuk az alábbi eljárás használatát rendszeres időközönként, ha a még nem szenvedünk a beégett pixelektől.

Ez is érdekelhet: Rosszul alszol? Az Android éjszakai üzemmód segíthet!

Amoled beégés javítás lépésről lépésre

Amoled beégés javítás útmutató

Amoled beégés javítás útmutató

A megoldási eljárás roppant egyszerű, a telefonunk teljes kijelzőjén az egyes alapszíneket jeleníti meg az alkalmazás folyamatos rotálással. Ezzel állítja vissza a beégett pixeleket a normál, helyes működésükbe. Az eljárás nem újkeletű, valójában korábban a CRT monitorokon a képernyővédők pontosan így működtek, ha a képernyőn túl sokáig ugyan az a kép volt változatlanul megjelenítve, akkor egy animáció segítségével aktiválták a pixeleket, így védekezve a beégés ellen.

Amoled panel beégés javítás

Screen burn-in javító alkalmazás letöltése

  • Nyissuk meg a Play Áruházat és töltsük le a OLED Tools alkalmazást.
  • A telepítés befejezését az értesítési sávban üzenet jelzi. Nyissuk meg a programot.
  • Az applikáció felülete roppant egyszerű, a javítás indításához mindössze a BURN-IN reduce gombot kell megérintenünk.

Ezek is érdekelhetnek: